}

Helmikuun metalliuutiset

Julkaistu 5.3.2020

 

Päivän raaka-ainehinnat:

Cu LME USD 5.695 / EUR 5.48

3 kk Al LME USD 1.732 / EUR 1.559 

 

Pääuutiset

Koronaviruksen puhkeamisen aiheuttama taloudellinen epävarmuus on värisyttänyt finanssimarkkinoita ja vaikuttanut myös metallien kysyntään ja hintoihin. 

Kiinassa alumiinivarastot kasvavat. Alumiinia tuotetaan edelleen, mutta koronaviruksen vuoksi taloudellisen toiminta on hiipunut ja alumiinin kysyntä vähentynyt. Tämä asettaa paineita alumiinin hintaan.

Yhdysvaltain dollari on vahvistunut voimakkaasti viruksen puhkeamisen jälkeen. Sijoittajat etsivät turvallisempia sijoituskohteita ja monet ovat vieneet sijoituksensa Sveitsin frankkiin, Japanin jeniin ja Yhdysvaltain dollariin. Tämän seurauksena raaka-aineiden hinnat USD:ssä ovat laskeneet, mutta pysyneet eurohinnoissa kuitenkin korkeina. Koronaviruksen levitessä muihin maihin, myös USD on alkanut heikentyä.

Hyviäkin uutisia kuitenkin on: Kiinassa tartunnan saaneiden määrä vähenee, ja G7-valtioiden odotetaan ryhtyvän taloudellisiin toimiin maailmankaupan auttamiseksi. Uutisten johdosta laskussa olleet metallihinnat kääntyivät jälleen nousuun.

 

Hintoja korottavia tekijöitä:

  • Ilmoitus Kiinan talouden elvytyksestä
  • Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset kauppasopimukset

Hintoja madaltavia tekijöitä:

  • Koronavirus
  • Yhdysvaltojen, Kiinan ja Euroopan talouden hidas kasvu 
  • Alumiinin tuotantomäärien kasvu Kiinassa materiaalihintojen parannuttua