Experimentarium

Experimentarium - Trappe i kobber

Uusi vaikuttava Experimentarimin kuparinen portaikko

Experimentarium on avattu uudelleen vaikuttavan kupariportaikon kera

 

Tammikuussa 2017 Experimentarium avasi uudelleen laajennetut ja uusitut rakennuksensa. Uuden ympäristön keskeinen elementti on upea portaikko, joka koostuu kahdesta erillisestä portaikosta, jotka kiertävät toisiaan ympäri. Portaikkojen kokonaispituus on 185 metriä. Portaikko on päällystetty kuparilla, jonka on toimittanut KME ja Metalcenter Group A/S.

 

Monitoimintoinen rakennelma

Vuonna 2014 alkaneen remontin ja vuonna 2015 tapahtuneen tuhoisan palon jälkeen Experimentarium on ylpeä voidessaan toivottaa vierailijat tervetulleiksi uusiin ja entistä suurempiin tiloihinsa Hellerupissa. Experimentariumista löytyy interaktiivinen näyttely, jonka avulla niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät tutkimaan tieteen maailmaa.

Remontoidun rakennuksen arkkitehtuurin keskeisenä osana on valtava teräsportaikko, joka on päällystetty kuparilla. Se ulottuu pohjakerroksesta kohti rakennuksen kaikkia neljää tasoa. Helix-muotoinen portaikko tuo mieleen DNA-säikeet. Portaikko ei ole oleellinen vain rakennuksen infrastruktuurille vaan se korostaa myös, että tieteiden universumi on lähtökohtana monille Experimentariumin tarjoamille seikkailuille.

Vaikuttavan portaikon on suunnitellut CEBRA Architecture ja sen on rakentanut CSK Stålindustri A/S. AE Stålmontage A/S vastasi kuparipinnoitteesta. Portaikko on päällystetty noin 10 tonnilla TECU Classic kuparia, jonka paksuus on 0,7 mm. Kuparin ekspressiivinen pinta ja suunnittelu antavat portaikolle kiehtovan ja upean ilmeen, joka tervehtii vierailijoita heidän saapuessaan rakennukseen.

 

 

 

Close up picture af trappen udført i TECU copper

 

Kierteisen rakennelman päällystäminen

AE Stålmontage A / S: n Lars Bøje oli portaikon kuparipinnoitteesta vastaava projektipäällikkö:

Portaikko on heliksin muotoinen ja koostuu kahdesta erillisestä portaasta, jotka kiertävät toistensa ympäri. Kun rakennelma on kaareva, se vaatii jotakin erityistä ratkaisua, sanoo Lars Bøje ja jatkaa:

Materiaalien muotoilu tapahtui paikan päällä. Siksi CSK Stålindustri alunperin toimitti meille osan portaista, jotta voisimme testata erilaisia ​​lähestymistapoja. Näin saimme aikaan parhaan mahdollisen ratkaisun verhousmateriaalin asentamiseen.

Lopullinen ratkaisu sai hyvän lähtökohdan, joka on ennen kaikkea esteettinen, mutta täyttää myös nykyiset turvallisuusmääräykset.

Pääasiassa kupari on liimattu teräsrakenteeseen, mutta paloturvallisuusmääräysten takia kupari on myös kiinnitettävä mekaanisesti ei-näkyvällä tavalla. Siksi meidän piti tehdä uria kuparilevyihin, joiden avulla mekaaninen kiinnitys voitiin toteuttaa huomaamattomasti, sanoo Lars Bøje ja hän jatkaa:                                                                                                                        

Jos haluat nähdä lisää esimerkkejä kuparin käytöstä suuremmissa rakenteissa, katso projekti Etelä-Tanskan yliopistosta. Toimitimme TECU Classic kuparia näyttävää portaikkoa varten, joka on keskeisen osa Odensen Syddanskin yliopiston teknistä tiedekuntaa.

 Tämä tapaus valmisteltiin yhteistyössä tanskalaisen AE Stålmontagen kanssa

 

 

 

  • Experimentarium close up
  • Experimentarium - Total length: 185 meters
  • Experimentarium - TECU classic copper cladding with 0,7 mm thickness

Myös tämä kohde saattaa kiinnostaa sinua:

Etelä-Tanskan yliopisto