Borgernes Hus

Borgernes Hus in Odense -facade with tombak.

Borgernes Hus (kansalaisten talo) Odensessa.

 

Faktat
osoite: Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C
materiaalit: TECU CuZN20/Tombak og TECU Gold
arkkitehti:

AI A/S

laajuus:

13 ton TECU CuZN20/Tombak and 4,4 ton TECU Gold

 

Pitkään kestäneen peruskorjauksen jälkeen Borgernes Hus (kansalaisten talo) avasi ovensa uudelleen marraskuussa 2017. Rakennuksesta löytyy nykyään pääkirjasto, musiikkikirjasto, sekä suuri julkishallinnon toimisto. Rakennus on muuttunut huomattavasti - ei pelkästään uusien tilojen vuoksi vaan myös ulkopuolelta. Julkisivuilla on nyt tyylikäs kultainen ilme.

 

Julkisivu on päällystetty CuZN20-tompakilla, jossa on 80 % kuparia ja 20 % sinkkiä. Asennettaessa materiaali on kultaista, mutta ikääntyessään se muuttuu tummemmaksi ja saa ruskeamman hehkuvan värin.

 

Ensipatina näkyy suhteellisen nopeasti asennuksen jälkeen, mikä merkitsee sitä, että tompakki saavuttaa ensimmäisen ruskean värin vaiheensa ensimmäisen vuoden aikana - sen jälkeen patinoituminen on jatkuva prosessi.

 

Suurten ikkunoiden ympärillä on TECU Goldin kulmakappaleita. Tämä materiaali patinoituu mataksi, joka vuosien kuluessa muuttuu kullanruskeaksi sävyksi.


Näiden kahden materiaalin yhdistelmä luo kultaisen katseenvangitsijan, joka kiinnittää huomion Borgernes Husiin Odensen keskustassa.

 

  • Borgernes Hus (Odense)
  • Borgernes Hus (Odense)
  • Borgernes Hus (Odense)
  • Borgernes Hus (Odense)

MUUT HANKKEET, JOTKA VOIVAT KIINNOSTAA SINUA:

Diakonissestiftelsen
Maersk-torni